“Developen is mijn manier om bij te dragen in de strijd tegen klimaatverandering”

“Developen is mijn manier om bij te dragen in de strijd tegen klimaatverandering”

Kennismaken met…

Abel (26), Developer bij Harry Go Vert

 

Bij Harry Go Vert zijn we druk bezig met de ontwikkeling van onze app. Met deze app verkrijg je inzicht in de eco-scores van producten. En dus inzicht in jouw ecologische voetafdruk. Waar komt deze melk vandaan? Hoe milieuvriendelijk zijn bepaalde koffiebonen? Maar ook: wat is een duurzamer alternatief? Wij geven antwoorden op deze vragen. Als er iemand is die met veel toewijding werkt aan de ontwikkeling van de app en hier meer over kan vertellen, dan is het Abel, developer bij Harry Go Vert.

 

“Computer Science is helemaal mijn ding. Ik wist altijd al dat ik die kant op wilde: ik houd van puzzels oplossen, heb een analytische visie en denk graag logisch na. Als kind was ik al omringd door technologie en ik houd van schaken. Een blijvende nieuwsgierigheid dus. Ik heb dan ook Computer Science gestudeerd en werk fulltime als Software Engineer. 

 

Toen Thom mij vroeg om mee te werken aan de ontwikkeling van Harry Go Vert heb ik meteen ja gezegd. Enerzijds omdat ik plezier en uitdaging haal uit developen, anderzijds omdat ik het klimaatprobleem me ook aantrekt. Dit is dan mijn manier om iets bij te dragen aan vooruitgang. En wat ook mooi is: Harry Go Vert is een startup. Met elkaar bouwen we dit from scratch op. Hoe vaak maak je dat nou mee? 

 

Begin 2021 gingen we van start met het team. Het belangrijkste? Een idee, daar begint het mee. We wilden een app ontwikkelen waarmee je op een gemakkelijke manier de impact van je boodschappen kunt inzien. Hoe ecologisch is een bepaald product? En hoe milieuvriendelijk? De maatstaf die we hierin hanteren is de eco-score. Deze eco-score komt uit Open Food Facts, een database vol met productinformatie over voedingswaren. Als gebruiker kun je straks een barcode scannen van een product of bijvoorbeeld je bonnetje van de Albert Heijn. De app laat dan de eco-score zien, per product en van je hele bon. Dit helpt jou als gebruiker, of consument, om bewustere keuzes maken.

Jij als consument scant, en wij zetten dit voor je om naar relevante én begrijpelijke informatie.

Abel Pelser

Het bouwen van de app is in volle gang. We kijken waar we waarde kunnen toevoegen en welke functionaliteiten relevant kunnen zijn.

De langetermijnambitie is dat de app meer overkoepelend gaatn worden. Denk aan inzicht in de eco-score van producten waarvan we nu nog geen data hebben. Of tips voor het scheiden van je afval, duurzamer reizen, etc. 

 

Op dit moment zijn we druk bezig met het afwerken van de bon-scan-functionaliteit en testen. Na deze testfase gaan we feedback verzamelen, bugs fixen en de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid nog eens scherp onder de loep nemen. Daarna zijn we klaar voor de livegang. Ik ben er zelf al heel enthousiast over. Ten eerste omdat een app als deze in zijn huidige vorm nog niet bestaat. Maar wat het vooral mooi maakt? Dat is dat wij ons als Harry Go Vert differentiëren in onze totaalaanpak. Het gaat niet alleen om het scannen. Het gaat om de drive van de hele organisatie, waarbij we ook veel doen aan kennisdeling. En uitdragen dat we dit samen doen. Ik vind het heel mooi om op deze manier waarde toe te voegen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *