“Met de gekozen kleuren en vormen komt Harry Go Vert volledig tot z’n recht”

“Met de gekozen kleuren en vormen komt Harry Go Vert volledig tot z’n recht”

Kennismaken met…

Annick (26), Visual Designer bij Harry Go Vert

 

Alles wat je ziet van Harry Go Vert, en dan letterlijk in kleuren, vormen en designs, komt voort uit de creatieve vingers van Annick de Wit. Haar Grafisch Design skills zet ze in om Harry Go Vert de uitstraling te geven die helemaal past. 

 

“Ik heb styling- interieur en vormgeving gestudeerd in Utrecht. Momenteel werk ik bij een woonwinkel, daar ben ik manager- en interieurstylist. Hoewel ik daar niet perse grafisch bezig ben, doe ik het graag wel naast mijn werk. Het mooie van grafisch design is dat je hele mooie dingen kunt creëren vanuit een nulpunt. Een idee: je kunt er zòveel kanten mee op. En hoe meer je erin leert, hoe meer je je eigen stijl creëert. Ik ben heel blij dat mijn ik mijn grafische ‘ei’ kwijt kan op deze hobbymatige manier bij Harry Go Vert!


Harry Go Vert zet natuurlijk in op duurzame keuzes. Voor mij is dat niks nieuws, ik ben daar altijd al veel mee bezig. Zo ben ik al zeven jaar vegetariër en koop ik bijna altijd tweedehands kleding. Maar ook qua inboedel en andere spulletjes: kan het tweedehands? Dan doe ik het. Er zijn namelijk al zòveel gemaakte spullen op deze aarde.. Meubels, fietsen, accessoires, kleding, noem het maar op. Denk je bijvoorbeeld eens in: dat er véél meer fietsen op de wereld bestaan, dan het aantal fietsen dat we daadwerkelijk gebruiken of nodig hebben? En daarom vind ik kringlopen zo leuk. Elk uniek item dat je vindt, voelt echt als een kringloopgelukje. 


Via een vriendin van mij hoorde ik over de opstart van Harry Go Vert. Ik heb Thom, de oprichter, toen zelf benaderd om aan te geven dat ik wel wilde helpen met grafisch design. Ik wilde een extra doel hebben in mijn vrije tijd. En een duurzaam doel past in mijn geval dan natuurlijk helemaal. De wereld van duurzame keuzes is complex, maar wel wist ik dat het de visie van Thom en Harry Go Vert vol potentie zat. Het leek me erg tof om vanaf beginpunt betrokken te zijn, en zo geschiedde. Ik vind het wel heel bijzonder hoe we het nu met z’n allen doen.

Het is zo tof om vanaf het beginpunt betrokken te zijn

Annick de Wit

Met de andere designers zijn we begonnen met designs voor de app, het inrichten van de visuele gebruiksvriendelijkheid. Hoe moet de app functioneren? Waar zet je knoppen neer? Daarna hebben we Harry Go Vert als merk kleur en vorm gegeven. Dat was echt super leuk om te doen! Uiteraard komt de groene kleur terug, maar niet té aanwezig. Dit verwijst naar duurzaamheid. Oranje gebruiken we omdat het activistisch en inspirerend van karakter is. We willen immers naast de app ook een community creëren, waarin we mensen motiveren om een actievere rol aannemen. We hebben daarbij gekozen voor een stevig maar speels lettertype. Het laat precies het plezier zien die wij ervaren bij Harry Go Vert. En zie je dat in het logo de vorm van een boon is verwerkt? Een knipoog naar de haricots vert ;).

 

Onze volgende ambitie is om Harry te personificeren. Het merk een gezicht te geven, met een illustratie/animatie. En verder natuurlijk onze stijl verder ontwikkelingen en hier mooie uitbreidingen op maken. Ik vind het echt super tof om te zien hoeveel resultaat we samen al hebben geboekt. Niet alleen visueel, maar op alle gebieden. Dat is iets om trots op te zijn!”