“Door antwoorden te zoeken op dit soort vragen leer ik heel veel en kom ik allemaal dingen te weten die niet in colleges verteld worden”

“Door antwoorden te zoeken op dit soort vragen leer ik heel veel en kom ik allemaal dingen te weten die niet in colleges verteld worden”

Kennismaken met…

Evelien(24), Content Creator bij Harry Go Vert

Naast een app (die nog volop in ontwikkeling is) is Harry Go Vert ook te vinden op sociale media. De meeste posts die je op Insta, Facebook en LinkedIn ziet, worden gemaakt door Evelien. Hier kan ze haar creativiteit, maar ook liefde voor schrijven én duurzaamheid kwijt.

 

“Toen Thom mij benaderde met zijn plan om een app te beginnen over duurzaamheid, en of ik de socials wilde doen, kon ik eigenlijk geen nee zeggen. Want dit is precies iets voor mij: met een achtergrond in communicatie en journalistiek en momenteel een master in duurzaamheid, is Harry Go Vert dé plek om deze twee werelden met elkaar te combineren.

 

Regelmatig kom ik onderwerpen van mijn studie tegen in dingen die ik voor Harry Go Vert uitzoek. Voor de product-vergelijkingen die we maken, maakt OpenFoodFacts bijvoorbeeld gebruik van Life Cycle Assesments, die bekijken de hele levenscyclus van een product, van productie tot consumptie. Het doen van LCA-berekeningen kwam terug in een van mijn vakken, dat maakt het toch wat makkelijker te begrijpen, én ik heb direct een voorbeeld uit het ‘echte’ leven waar ik mijn kennis aan kan koppelen.

Ik vind het vooral heel erg leuk om ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk te maken.

Evelien Schreurs

Dat is ook wat mijn aanspreekt in Harry Go Vert. Wij weten zelf lang niet alles over duurzaam voedsel, maar daarom gaan we juist graag de zoektocht aan om dingen te leren. Want wat is duurzaam? En waarom heeft het ene product een veel grote klimaat-impact dan het andere? Door antwoorden te zoeken op dit soort vragen leer ik heel veel en kom ik allemaal dingen te weten die niet in colleges verteld worden.

 

De social media kanalen zijn natuurlijk nauw verbonden aan de HGV app, maar op de socials kunnen we wel dingen plaatsen die we niet in de app kwijt kunnen. Samen met Thom bedenk ik wat we op de socials gaan plaatsen. We hebben een paar vaste items, zoals de vergelijkingen, filmtips, handige websites en recepten, maar plaatsen ook vooral wat ons leuk lijkt om met onze volgers te delen. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik mezelf ‘beïnvloed’, dan koop ik bijvoorbeeld appelstroop kopen wanneer ik hier net een post over heb gemaakt.

 

Zelf probeer ik duurzaam te leven door nauwelijks nog vlees te eten, en tweedehands shoppen is meer een hobby geworden dan een ‘verplichting’. Ook reis ik graag met de trein, maar eigenlijk ook omdat ik dat een leuke manier van reizen vind. Deze zomer ben ik met de trein naar Kopenhagen gereisd. Dat duurde 14 uur, maar dat was eigenlijk ook heel gezellig en op het rennen voor een paar overstappen na, heel relaxed. De trein naar Engeland is al helemaal goed te doen, in een paar uurtjes sta je al in Londen.

 

Onze ambitie is om op de socials nog actiever te worden en echt samen met onze volgers de zoektocht aan te gaan, bijvoorbeeld door samen te zoeken naar antwoorden op vragen die we hebben. Laat het daarom vooral weten als je iets specifieks wil zien op onze kanalen, dat vinden we heel leuk!” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *