De duurzame maatschappij:

Welke invloed heb je als individu?

De duurzame maatschappij: welke invloed heb je als individu?
Lezing met o.a. Ecosoof Henk Oosterling

Henk Oosterling
Als mens ben je onderdeel van het netwerk. En daarmee van de maatschappij. Maar hoe zit dat precies? En wat betekent dit als het gaat om invloed uitoefenen, bijvoorbeeld rondom maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en de klimaatcrisis? In deze lezing neemt Henk Oosterling, Ecosoof en voormalig professor aan de Universiteit van Rotterdam, je mee in deze vragen en de antwoorden. In zijn boek ‘Verzet in ecopanische tijden’ zet hij het netwerkdenken uiteen en beschrijft hoe je de mens als interrelationeel wezen kunt zien. Een wezen wat dus àltijd invloed heeft op andere delen van het netwerk. En op die manier betrokken is bij relevante uitdagingen, zoals de klimaatcrisis.

Meer weten over Henk Oosterling?
Bekijk hier zijn website.
Lees hier meer over zijn boek ‘Verzet in ecopanische tijden

Ook gaan we in debat met organisaties uit de maatschappij. Tegen welke problemen lopen zij aan? Zo verbinden we de theorie met de praktijk. 

Locals Utrecht | Daan van den Berg
Om praktisch te benaderen wàt we kunnen doen om ecologisch betere keuzes te maken, sluit Daan aan. Hij is een van de oprichters van Locals Utrecht. Locals Utrecht biedt lokale producten aan en brengt dit bij de consument. In eerste instantie in de vorm van voedselpakketten, maar inmiddels is er ook een fysieke winkel in Utrecht.

Meet weten over Locals Utrecht?
Bekijk hier de website. 
Of volg ze via Facebook, Instagram of LinkedIn.

Wil je dus meer weten over de mens als onderdeel van het netwerk? En diens impact? Ga op zoektocht met Harry Go Vert en meld je aan voor deze lezing via het formulier onder de tekst.

Datum: 24 maart 2022
Tijd: 19.30 – 21.00
Zaal open: 19.00
Prijs: Gratis
Locatie: Boekenbar Utrecht, 
                Westerkade 2
                3511 HA Utrecht
Livestream: via Youtube

Schrijf je hier in!

Je krijgt een bevestigingsmail na aan- of afmelding.