Ons verhaal

Wie wij zijn

Hoi! Wij zijn Harry Go Vert. Een startup op vrijwillige basis, bestaande uit 20 enthousiastelingen tussen de 20 en 30 jaar. Werkend of nog studerend. Onze achtergronden zijn uiteenlopend: van filosofie en psychologie tot IT en bedrijfswetenschappen. Ook wonen we door het hele land. Eén ding hebben we gemeen: wij vinden duurzaamheid belangrijk. 

Wij geloven dat het individu een verschil kan maken voor een duurzame wereld, nu én in de toekomst. En daarom willen wij het maken van duurzame keuzes eenvoudiger maken. 

Het streven dat ons verbindt

Duurzame keuzes maken: we hebben er steeds meer aandacht voor. De impact van de mens op de aarde is steeds meer voelbaar en zichtbaar. De klimaatcrisis staat voor de deur. Hoog tijd om zuiniger en vriendelijker om te gaan met onze planeet. 

Maar… waar te beginnen? ‘Duurzaamheid’ is daarbij een breed begrip: CO2 uitstoot, ontbossing, waterverbruik, plastic in de oceaan. Zoveel elementen waar je op kunt letten. 

Eén ding is duidelijk: iedereen wil de wereld redden. Maar hoe?

Maken onze individuele keuzes wel uit in het grote plaatje?

Het antwoord is ja. Wij zien de klimaatcrisis als een netwerk, waarbij de individuen met hun denken, emoties en handelen een duurzaam verschil kunnen maken. Daarom focussen wij ons op wat jij kunt betekenen. Duurzame(re) keuzes maken is een weg van kleine stapjes, van vallen en opstaan. Van balans vinden tussen hoofd en hart. Wij helpen je daarin. Dit doen wij door het geven van inzicht en met kennisdeling in duurzame keuzes.

Wij geloven dat, wanneer mensen zich met elkaar verbonden voelen aan een hoger doel, er zóveel mogelijk is. Elke dag verkleinen we onze ecologische voetafdruk met duurzame(re) keuzes. Doe jij met ons mee?

Voor wie doen we wat we doen

Wij willen duurzame keuzes makkelijker maken voor iedereen. Want verduurzamen doen we samen. Iedereen die graag inzicht wil hebben in zijn of haar ecologische voetafdruk beschouwen wij daarom als onze doelgroep. Of je nou al duurzaam minded bent, of net begint, wij helpen je om een eco-held te worden. 

Hoe we dat doen

Hoe we dit doen? Simpel. We geven je inzicht door middel van onze app, waarmee je zelf producten kunt scannen (coming soon!). Ook staat het delen van kennis centraal bij Harry Go Vert. We nemen je mee in de wereld van duurzaamheid met bijvoorbeeld blogs, lezingen, debatten en evenementen. Op die manier zetten wij in op het community gevoel. Waar we leren en inspireren. Van én voor elkaar.  

Wat we daarbij belangrijk vinden

Kiezen voor duurzaam moet vooral makkelijk zijn. Zodat je snel weet hoe het zit. Dat je weet wat de impact is van een bepaald product of keuze. Bijvoorbeeld: waar komt het vandaan? Welke route heeft het afgelegd? Hoeveel grond en water is gebruikt? Maar ook: wat is een duurzamer alternatief? Wij geven antwoorden op deze vragen. Zo kun jij bepalen wat je belangrijk vindt en wat past bij jou.